Suvussa on yritystä


Suvussa on yritystä –ohjelmasarja luotaa Suomen elinkeinoelämän historiaa. Yksittäiset dokumentit esittelevät perinteikkäitä suomalaisia perheyrityksiä ja kokonaisuutena sarja kertoo Suomen matkasta Euroopan köyhimpien maiden joukosta nykypäivän vaurauteen ja hyvinvointiin.

Sarja alkoi MTV3-kanavalla vuonna 2004 ja sai tarkan näkökulmansa ja huolitellun sisältönsä ansiosta huomiota ja kiitosta sekä katsojilta että lehdistöltä. Se palkittiin vuoden parhaana asiaohjelmasarjana TV-kanavien ja Suomen audiovisuaalisten tuottajien järjestämässä kilpailussa (Media & Message -palkinto, Paras asiaohjelmasarja 2004).

MTV3-kanavalla nähty Suvussa on yritystä – dokumenttisarja jatkuu tänä jouluna uusilla jaksoilla. Joulunpyhinä kerrotaan neljä hyvin erilaista perheyritystarinaa. Mukana ovat juuri sukupolvenvaihdoksen läpi käynyt rakennusjätti Lemminkäinen, moottoriurheilumme syntysijoille johdattava Otto Brandt Oy sekä yksi Suomen suurimmista puunjalostusyrityksistä, Koskisen Oy. Yksi osa on omistettu ruohonjuuritason perheyrittäjyydelle jopa kuudennessa polvessa toimivien K-kauppiasperheiden myötä.

4. Tuotantokausi 2008-2009

K-kauppiasliitto: Kauppiaselämää
Koskisen: Lastuja vastavirtaan
Otto Brandt: Otto Brandtin tie
Lemminkäinen: Valtakunnan rakentajat

3. Tuotantokausi 2007-2008

Helkama: Veljekset vauhdissa
Primula: Paakariperheen rakkaustarina
Nanso: Lempivaatettajat
Vaisala: Taivaan mittaajat

2. Tuotantokausi 2006

Berner: Sillistä salonkeihin
Otava: Sanojen matka, osat 1 ja 2
G.A. Serlachius: Metsän ruhtinaat
G.W. Sohlberg: Käänteentekijät

1. Tuotantokausi 2004

Ahlström: Metsästä maailmalle
Hartwall: Jano nousee idästä
Paulig: Nautinnon paahtajat
Wärtsilä: Pysäyttämättömät
Kone: Taivas kattona